Gå til hovedindhold

Tegn jer til forsiden og vind 10.000 DKK

Så er det lige om lidt, at dine elever kan tegne sig til forsiden af Alineas 2025 mulepose. I år er bogen og dens betydning for fordybelse, fantasi og læring omdrejningspunkt for vores muleposekonkurrence.  

Muleposekonkurrence

Hos Alinea elsker vi – ikke overraskende – bøger. Vi er et forlag, der vægter både analoge og digitale læremidler højt og som tror på, at varierede læremidler bidrager til motivation og lyst til at lære, men vi oplever desværre også, at der på mange skoler er blevet for langt mellem bøgerne. 

Derfor vil vi i år hylde undervisningsbogen, og vi håber, at I vil være med.  

Luk
Fakta om konkurrencen
  • Muleposeonkurrencen blev startet i 2018 
  • Tidligere temaer har været: ordblindhed, en god skolestart, matematik i byrummet, regn og tegn med Matematikfessor, lær med hænderne og danskglæde 
  • Juryen veksler år for år 
  • I 2023 deltog mere end 1.000 elever i konkurrencen

 

”Bogen er et unikt, trygt og håndgribeligt læremiddel og en vigtig døråbner til viden, fordybelse og fantasi. Den giver overblik og struktur til undervisningen og er god til at engagere eleverne i det faglige indhold og med aktiviteter og øvelser. Bøger understøtter og beriger den gode undervisning, og derfor ligger det os meget på sinde, at der kommer flere bøger ud i skolerne igen,” fortæller forlagsdirektør Rikke Bay.

Sæt kryds i kalenderen 
I årets muleposekonkurrence vil vi derfor se, hvad eleverne tænker om bogen – og hvad den betyder for deres læring.   

Konkurrencen går i luften i slutningen af august, så hold øje med Alineas nyhedsbrev og sociale medier, hvor vi vil inspirere dig og dine elever til at tale om bogen og komme med en konkret tegneopgave, som kan løses på et par lektioner.  

Vi kan dog allerede nu afsløre, at I, ligesom de foregående år, kan vinde 10.000 kr. til klassekassen, og at den bedste tegning bliver trykt på Alineas 2025 mulepose. Deadline bliver den 11. oktober, som er lige før efterårsferien.  

”Vi håber, at I igen i år vil sende os en hel masse bidrag. Det er fantastisk at modtage alle de flotte tegninger, og som forlag giver det os et fint kig ind i elevernes fantasi, ønsker og hverdag i skolen,” siger Rikke Bay.

Sidste års vinder 
 I 2024 var det Sari fra 5.B på Borup skole, som hev sejren hjem til sin klasse. Temaet var danskglæde, og Sari havde tegnet en helt vidunderlig dansklærer, der synes, at dansk er det fedeste. 

Luk
Muleposen 2024


 

”Det var megafedt at se min tegning på muleposen. Alle fra min klasse har fået en og mine lærere bruger den også,” fortæller han.  

Blandt andet Saris lærer, Line Juel Petersen, som havde fået sin klasse til at arbejde med konkurrencen i billedkunst-timerne, hvor de fik lov til at tegne så mange bud, som de kunne nå. 

”Eleverne motivererede hinanden til at arbejde med detaljer, farvevalg mm. og gjorde sig ekstra omhyggelige, fordi tegningerne skulle sendes ind – og da vi så vandt, blev de bare helt vildt glade og stolte af Sari,” siger Line Juel Petersen. 

Gevinsten blev brugt på en tur til LEGO House, som bød på fordybelse, leg og restaurantbesøg for hele årgangen.