Gå til hovedindhold

3 aktiviteter, der sætter fokus på ordblindhed

Mange elever føler sig udenfor i klassefælleskabet, når de oplever læse- eller skrivevanskeligheder. De sidder alene med IT-rygsækken, og det er ikke altid deres kammerater forstår, hvad deres udfordringer består i. Derfor kan det hjælpe at sætte fokus på ordblindhed i hele klassen, og lade eleverne sammen arbejde med deres forståelse af ordblindhed og sammen opleve, hvad der kan være svært, når man er ordblind. 

Ordblindeugen (header)
Hjalte Thalund

I uge 40 rydder vi kalenderen og sætter spot på hvad det vil sige at være ordblind, og giver dig tips til at arbejde med ordblindhed som tema i klassen. 

Her får du tre aktiviteter, der kan bruges enkeltvis eller i progression til at komme omkring ordblindhed i hele klassen. Målet er, at alle elever - også dem, der aldrig oplever læsevanskeligheder - får en forståelse af, hvad der kan være svært, og hvordan man kan hjælpe sine ordblinde kammerater.

Aktivitet 1: Hvad er ordblindhed
Aktivitet 2: Lydrette og ikke-lydrette ord
Aktivitet 3: Tjek vokalerne

Kampagnefelt: SKRIV
4.-6. klasse

SKRIV

SKRIV er et læremiddel, som hjælper både de usikre skrivere og elever i skriftsproglige vanskeligheder i deres skrivearbejd med bl.a. struktur, stilladsering og nedbrydning af kompleksitet.