
Reflex
0.-4. klasse | Grundsystem
Skaber matematikglæde med positiv læringskultur
Lad dine elever gå på opdagelse i matematikken, dele viden og reflektere sammen. Med Reflex skaber du en god læringskultur, hvor alle kan byde ind, og hvor fejl er en kilde til læring.
Reflex er undersøgende matematik, som dine elever vil elske, og som du kan overskue i praksis.
Reflex til indskolingen
Med Reflex kan du allerede i de helt små klasser skabe den gode læringskultur, hvor vejen til facit er lige så vigtig som resultatet. Eleverne skal komme med forslag, de skal lytte til andres løsninger og sammen reflektere over matematikken. Alle kan byde ind, og alle kan være med!
Vi sørger for at klæde dig godt på, så du hurtigt får greb om undersøgelser og aktiviteter og kan skabe den gode kultur i klassen.
Eleverne som kreative producenter
Skal dine elever skabe deres egne spil, bygge installationer – eller hvad med at tage på matematisk fotosafari?
I Reflex arbejder dine elever innovativt og kreativt med matematik – det gælder både i opgaver og evalueringer. På den måde bruger de deres viden og færdigheder i nye sammenhænge, så de faglige pointer konsolideres. Undervejs hjælper Reflex eleverne med at sætte ord på deres viden, udvikle deres strategier og styrke deres begrebsforståelse og færdigheder.
Det skal du bruge:
- Elevbog/Web
- Lærervejledning/Web inkl. Tavlebog
- reflex.alinea.dk
Suppler din undervisning med:
- Øvehæfte
- Årsplakat
- Taltavle
Digitale ressourcer
Reflex til indskolingen består af en elevbog, en lærervejledning og digitale ressourcer på bogsitet reflex.alinea.dk. Når du køber Elevbog/Web eller Lærervejledning/Web, får du samtidig adgang til bogsitet reflex.alinea.dk. Her finder du de digitale ressourcer, der hører til klassetrinnet, fx samtalebilleder, faglige film, lydoptagelser, selvrettende færdighedsopgaver, GeoGebra-opgaver, arbejdsark og tavlebog.
Reflex til mellemtrinnet
På mellemtrinnet møder du stadig den positive læringskultur og den undersøgende tilgang til matematikken. Ligesom til indskolingen finder du et hav af aktiviteter og lege, og så er der fortsat fokus på at skabe rum for, at eleverne kan anvende matematikken i forskellige kreative sammenhænge.
Med Reflex til mellemtrinnet får du og dine elever samtidig fyldt værktøjskassen godt op i forhold til at håndtere de udfordringer, nogle elever kan møde i overgangen fra indskoling til mellemtrin.
En hjælp til overgangen
I overgangen fra indskoling til mellemtrin kan en del elever opleve problemer i matematikundervisningen. Matematikken bliver mere abstrakt, og der stilles større krav til elevernes evner til både at læse og skrive i matematik. Det tager Reflex til mellemtrinnet højde for med flere tiltag, som bidrager til at gøre overgangen så blød som mulig.
Det er tiltag såsom:
- en særlig opmærksomhed på tal og algebra. Eleverne genbesøger særligt svære emner som fx brøker, så de får genopfrisket og trænet dem.
- stilladseret skriftlighed. Som noget nyt arbejdes der både i en grundbog og en elevbog. På den måde vænner eleverne sig til at have en tekstbog, mens de samtidig har en bog, som de skriver i, som de kender det fra indskolingen.
- fokus på matematikken. Den faglige læsning kan være en udfordring for en del elever. Derfor er tekstmængden reduceret og øges langsomt, så eleverne kan følge med.
Det skal du bruge
- Grundbog/Web
- Elevbog/Web
- Lærervejledning/Web
Digitale ressourcer
Reflex til mellemtrinnet består af en grundbog, en elevbog, en lærervejledning og digitale ressourcer på bogsitet reflex.alinea.dk. Når du køber Grundbog/Web, Elevbog/Web eller Lærervejledning/Web, får du samtidig adgang til bogsitet reflex.alinea.dk. Her finder du de digitale ressourcer, der hører til klassetrinnet, fx samtalebilleder, faglige film, lydoptagelser, selvrettende færdighedsopgaver, GeoGebra-opgaver, arbejdsark og tavlebog.